Актуално

Предстоящо обучение "Визиите на младите хора"
Предстоящо обучение "Визиите на младите хора"

Фондация "Фридрих Еберт" - Бюро България и ИСИ организират обучение на представители на Младежкото обединение в БСП. То ще се проведе в периода 13-15 юли 2012 г., в хотел "Самоков", Боровец, по темите образование, младежка безработица, младежко включване. В откриването участие ще вземе новият директор на немската фондация в България, Регине Шуберт.

Европейските приоритети в младежките политики  и участието на младите хора в живота на общините ще бъдат представени от председателя на Националния младежки форум (НМФ), Веселин Илиев.

Държавни образователни политики в сферата на висшето образование и новият закон за училищното образование са темите на народния представител Валентина Богданова.

В сферата на младежката безработица експертността и опита си ще донесе народния представител и председател на социалната комисия в 41-вото НС, Драгомир Стойнев.

За предизвикателствата и възможностите на кариерата, лектор ще бъде Светлозар Петров. Той ще води и дискусия с младежите относно причините и начините за борбата с младежката безработица.

В работилница за идеи, те ще представят визиите си за мерките и инструментите, които трябва да срещнат образованието и бизнеса,  и как младите хора се включват в този процес. Модератор на работата им ще бъде Любомила Тотина.

Организаторите на обучението се надяват, че форумът да бъде в помощ на актуализирането на политиките и кампаниите на Младежкото обединение, чийто представител на ръководството ще бъде Ия Петкова – Гурбалова – ресор „Политическо обучение”.