Актуално

Председателят на УС на ИСИ Катя Колева бе делегат на Конгреса на ПЕС
Председателят на УС на ИСИ Катя Колева бе делегат на Конгреса на ПЕС

На 29 септември в Брюксел се проведе деветият конгрес на Партията на европейските социалисти (ПЕС), на който лидерът на БСП Сергей Станишев беше избран за Президент. В гласуването участваха 350 делегати - представители на леви партии в ЕС както и на сродни организации – една от тях Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС). В конгреса на ПЕС тя беше представена от трима делегата - Масимо д'Алема (бивш Премиер на Италия), Ернст Щетер (Генерален секретар на ФЕПС) и Катя Колева (Председател на УС на ИСИ и член на ръководството на ФЕПС). И тримата делегати на ФЕПС гласуваха ЗА избора на Станишев за лидер на европейските леви. Самият Станишев е един от учредителите и член на Общото събрание на ИСИ, заместник-председател на ФЕПС.

Освен в самия конгрес, Катя Колева взе участие и в други съпътстващи събития и форуми - Конференцията на ПЕС Жени, Срещата на ПЕС Активисти, Кръглите маси на парламентарната група на Социалистите и Демократите в ЕП.

Участието на председателя на нашия Управителен съвет в конгреса е голямо признание за нашия Институт. Пожелаваме на Сергей успех и кураж в неговия път на лидер на Европейската левица!