Актуално

Работно посещение в Брюксел на випускници на АОП
Работно посещение в Брюксел на випускници на АОП

Група от 28 кметове и общински съветници, випускници на „Академия за общинска политика – 2012“ (АОП), ще участват в работно посещение в Брюксел в дните 14-15 ноември. Съвместният пилотен проект на ИСИ и Фондация „Фридрих Еберт“ е в своята заключителна фаза за тази календарна година. Посещението е част от обучителната програма на Академията и е символична награда за участниците, които постигнаха най-високи резултати в рамките на проекта.

Визитата е по покана на евродепутата от групата на Социалисти и Демократи в ЕП и член на Общото събрание на ИСИ, г-н Евгени Кирилов. Групата ще посети както Европейския парламент, където ще присъства на заседание на Групата на S&D, така и Европейската комисия. Там участниците ще имат възможност да се включат в дискусия по темите на регионалната политика, политиката по заетостта и социалните въпроси, с фокус България.

Специален акцент в програмата на работното посещение е поставен на местното самоуправление и местната власт. В тази връзка нашите кметове и общински съветници ще се срещнат с градоначалника на Брюксел, Фреди Тилеманс, в сградата на Кметството на „Гранд плас“. На среща ще бъдат дискутирани въпроси, свързани с управлението на общините, както и участието на гражданите в тях. Част от участниците вече изпратиха темите, които биха искали да бъдат поставени в дискусията. 

Групата ще вземе участие и в конференция за отбелязване на 70 годишнината от разстрела на Никола Вапцаров, организирана по инициатива на евродепутата Евгени Кирилов. Сред участниците в нея ще бъдат и група български интелектуалци, сред които Леда Милева, Бойко Ламбовски и др.    

Очаквайте снимки от посещението.