Актуално

Дискусия "Новите политически активности VS старите системи на партиите"
Дискусия "Новите политически активности VS старите системи на партиите"

Фондация „Фридрих Еберт” (ФФЕ) – Бюро България и Институт за социална интеграция (ИСИ), организират дискусия „Новите политически реалности VS старите партийни системи”, която ще се проведе на 6 март 2013 г., сряда, от 17.00 до 20.00 ч. в зала „Мати-Д” на НДК, гр. София (малко НДК).

Събитията след 17 февруари изпреварват планираната още през декември 2012-та година дискусия - провокирана от ниската избирателната активност и ниският рейтинг на публичните институции, недоволството на гражданите и отдръпването им от политиката. С фокус към предстоящите парламентарни избори, които се очаква да дадат насока в развитието на България в следващите няколко години.

Остарели ли са начините за правене на политика, слагат ли интернет-базираните дискусии и позиции край на професионалната политика, какво отблъква младите хора от старите партийни системи и кои са политиците, които те искат да видят – тези и много други въпроси очакват да получат отговор в дискусията.

Да представят своите въвеждащи тези са поканени социологът Михаил Мирчев, политолозите Антоний Тодоров и Ирена Тодорова, журналистът Асен Генов и ПР и медиен експерт Нидал Алгафари. Модератори на дискусията ще бъдат младият социолог Стефан Георгиев и младият политолог Габриела Величкова. За участие са поканени млади хора, представители на младежки неправителсвени и политически организации, както и участници в протестите.

Програма на събитието