Актуално

Сигнали за купуване на гласове в Сливен
Сигнали за купуване на гласове в Сливен

Наблюдатели на Института за социална интеграция подадоха сигнали за купуване на гласове на територията на община Сливен в късния следобяд вчера.

Единият от сигналите е за раздаване на пари и мобилни телефони и обещания за последващо раздаване срещу осъществен вот. То засяга 7 лица от града, с посочени адреси, а купуването е направено в полза на една от големите парламентарно представени в предишния парламент партии.

Вторият сигнал е за раздаване на пари в циганската махала на село Тополчане, община Сливен.

Сигналите са подадени без доказателствен материал до РИК Сливен и на специално обявения и-мейл на МВР: izbor@mvr.bg. Един час след като това е направено, наблюдателите са поканени в Областна дирекция на МВР Сливен за да дадат обяснение за информацията, която имат!

По подадените сигнали, органите на реда са извършили проверка и днес вече има два ареста!

Екипът на ИСИ поздравява младите си колеги за проявената гражданска активност и упоритост да доведат информацията си до компетентните за целта органи. Истински се надяваме да попречим на всички недобросъвестни и престъпни намерения, които противоречат на нашите разбирания за свобода и демокрация!

Информираме всички граждани, че ще пазим тяхната анонимност, в случай, че желаят да подадат сигнал за извършено изборно нарушение. По указание на МВР, органите на реда са длъжни да реагират незабавно на подадени сигнали, дори и те да бъдат анонимни!