Актуално

ИСИ отново член на Управителния съвет на ЕНоП
ИСИ отново член на Управителния съвет на ЕНоП

На 9 декември 2013г. в Брюксел, Белгия, за седми пореден път се проведе Общото събрание на Европейската мрежа на политическите фондации (ЕНоП). В заседанието взеха участие 44 представители на 35 организации от 17 страни-членки на ЕС.

Като пълноправен член и учредител на мрежата, ИСИ участва със свой представител в заседанието, в лицето на председателя на Управителния съвет на организацията, Катя Колева. Членовете на Общото събрание предложиха политическото семейство на Социалистите и демократите в ЕС (S&D Party Family) да се представлява от ИСИ в управителното тяло на мрежата на политическите фондации. Така Колева за трети пореден път стана член на Управителния съвет на ЕНоП.

За координатор на мрежата бе избрана Андреа Остимър, Програмен директор на Фондация "Конрад Аденауер", Бюро Брюксел. Заместник директор на мрежата ще бъде Улрика Ланг, ръководител на отдел "Операции" в шведския международен център "Olof Palme".

Повече за срещата можете да прочетете ТУК.

Следващата седмица предстои да се проведе среща за обсъждане на дейностите по новия проект на мрежата, в който ИСИ е заявило желание за участие.