Актуално

Европейски семинар и заседание на Управляващия борд по проекта "Изграждане на учещи се общества"
Европейски семинар и заседание на Управляващия борд по проекта "Изграждане на учещи се общества"

В началото на седмицата ИСИ стартира участието си в съвместен проект на десет европейски организации за валидиране на неформалното и информалното учене. Всички организации членуват в европейската мрежа за професионално обучение СОЛИДАР, а бенефициент на проекта е френската организация "La Ligue de l’enseignement". Представителите на българския партньор /ИСИ/ ще участват в Европейски семинар на експертите в неформално образование и в заседание на Управляващия борд на проекта, които ще се проведат на 13 и 14 януари 2014 г., в Брюксел, Белгия.

Като експерт в предстоящите дейности на проекта ще участва Лилия Еленкова, председател на Националния младежки форум. Социологът и професионален треньор Стефан Георгиев от ИСИ, ще отговаря за реализирането му като ръководител на изпълнението в България.

Освен, че ще обсъдят общата рамка на съвместните дейности, логистичните и организационни въпроси, на форумите ще бъдат представени практиките на държавите – участници в проекта по темата „Валидиране на неформалното и информалното учене“.

Повече за проекта можете да откриете ТУК.