Актуално

Призив за солидарност: Да помогнем на Сърбия и Босна!
Призив за солидарност: Да помогнем на Сърбия и Босна!

Да помогнем на Сърбия и Босна!

 

Мили хора,

Както знаете наскоро Сърбия и Босна бяха застигнати от тежко природно бедствие – най-поройните дъждове и най-тежките наводнения за последните 120 години. Редица градове и села са напълно откъснати от останалия свят. Хиляди хора са евакуирани. Много хора не успяха навреме да напуснат домовете си и в момента са затворници в тях. Нямат питейна вода и са без електричество. Правителствата на двете страни обявиха бедствено положение за някои региони, най-засегнати от които са общините Лозница, Обреновац, Гроцка.

Членове на немската организация  Arbeiter-Samariter-Bund /ASB/, членуваща в партньорската ни европейска мрежа Солидар, както и сръбската организация „Инициатива за развитие и взаимодействие” (IDC, Serbia) работят за осигуряването на спешна помощ за трите общини, както и за изграждане на Център за подслон на деца, поразен от рекордните наводнения. Те имат нужда от помощта на всички нас.

Първите спасителни действия са координирани от офисите на ASB в Сърбия и Босна, с помощта на IDC. Ако желаете да помогнете или имате предложения и въпроси, свържете се с: Edit Wallmeier (e.wallmeier@asb.de), Ivan Marin (ivan.marin@asb-see.org) and Gordan Velev (gordan.velev@idcserbia.org).

Онези от Вас, които имат възможност да изпратят средства, могат да го направят на следната банкова сметка:

Bank account: Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland
Keywords: Balkanhilfe
Spendenkonto: 1888
Bank für Sozialwirtschaft Köln
BLZ: 370 205 00

Дарение можете да направите и на Он-лайн платформата на ASB

Доопълнителна информация можете да получите на интернет страницата на мрежата SOLIDAR на следния линк: http://www.solidar.org/Call-for-Solidarity-Floods-in.html