Актуално

ИСИ отново член на Управителния съвет на ЕНоП и Борда на ФЕПС
ИСИ отново член на Управителния съвет на ЕНоП и Борда на ФЕПС

В края на месец юни в Брюксел, Белгия се проведе Общото събрание на Европейската мрежа на политическите фондации (ЕНоП). Институтът за социална интеграция участва със свой представител в заседанието, в лицето на председателя на Управителния съвет на организацията, Катя Колева. Членовете на Общото събрание предложиха политическото семейство на Социалистите и демократите в ЕС (S&D Party Family) да се представлява от ИСИ в управителното тяло на мрежата на политическите фондации ЕНоП. Така Колева за четвърти пореден път стана член на Управителния съвет на мрежата.

Седмица по – късно, в Берлин, Германия, на заседание на Общото събрание на Фондацията за европейски и прогресивни изследвания (ФЕПС), ИСИ, в лицето на Катя Колева бе преизбрана за трети път в управителното тяло на организацията.

„В Брюксел нашият институт участва в управлението на две от големите мрежи ЕНоП и ФЕПС. И двете мрежи са на много високо политическо ниво в Брюксел, участват в консултации с различните европейски институции и по този начин нашият институт също има своето участие в тези процеси”, сподели Катя Колева пред радио Благоевград.

Цялото интервю може да чуете тук.

Повече информация за двете европейски мрежи, може да откриете на страниците на ЕНоП и ФЕПС.