Актуално

Публично обсъждане "Нов зелен растеж: устойчиво развитие за природата, за хората, за икономиката"
Публично обсъждане "Нов зелен растеж: устойчиво развитие за природата, за хората, за икономиката"

В продължение на добрата съвместна практика от 2011 година между организациите "Фридрих Еберт", Институт за Социална Интеграция и БСП за осигуряване на публичност и възможност за дискусии по управленските проекти на БСП, предстои провеждане на Публично обсъждане на управленски проект в сектор околна среда "Нов зелен растеж: устойчиво развитие за природата, за хората, за икономиката". Датата е 18 април 2012 г., (сряда), 10.30 ч., зала 8 на НДК.

Проектът е разработен от Съвета по околна среда и климатични промени към Националния съвет на БСП, с председател Атанас Костадинов.

Темите, които ще бъдат обсъждани:

За природата: Достъпни и висококачествени водни ресурси; Устойчива природна среда;

За хората: Отпадъците – ресурс, а не бреме; „Зелени градове на България”; Перспективата на европейските средства и целите на България;

За икономиката: Перспективи за нова нисковъглеродна индустрия; Интеграция на туризъм и околна среда; Зелени работни места.

Поканени са представители на неправителствения сектор, работодатели и синдикати, браншови организации, университетски преподаватели, експерти, политици, членове на Европейския парламент, народни представители.

В срещата участие ще вземе и председателят на Националния съвет на БСП и президент на ПЕС, Сергей Станишев. 

Оттук можете да изтеглите програмата за събитието!

Галерия със снимки от събитието можете да видите тук!