Актуално

Пресконференция по проект „Предсрочни парламентарни избори 2014.Гражданско наблюдение"

На 25 септември 2014 в Прес-клуба на БТА се проведе пресконференция, на която екипът на Института за социална интеграция /ИСИ/ представи основните дейности по проекта в рамките на предизборния период.

Прочети още
Медийното отразяване на социологичните проучвания в дневния ред на Гражданския борд

Приключи петото заседание на Гражданския борд за свободни и честни избори. Отдавна отлаганата тема за медийното отразяване на социологическите проучвания най-накрая зае своето място в дневния ред.

Прочети още
Тема на Гражданския борд бе купуването и продаването на гласове

Една от основните теми в днешната дискусия на заседанието на Гражданския борд беше борбата с купуването и продаването на гласове. Бяха поставени въпроси относно броя на образуваните дела по такъв вид престъпления, както и има ли на практика осъдени.

Прочети още
Обучение за координатори на гражданските наблюдатели

В периода 13 - 14 септември в град Банкя се проведе обучителен семинар на координаторите на гражданските наблюдатели от ИСИ. Представени бяха основните права и задължения на участниците в изборния процес.

Прочети още
Второ заседание на Гражданския борд

Изготвянето на избирателните списъци беше фокусът на дискусията в Гражданския борд за свободни и прозрачни избори, който проведе второто си заседание днес.

Прочети още
Първо заседание на Гражданския борд за свободни и прозрачни избори

Гражданският борд за прозрачни избори към служебното правителство постави началото на своята работа.В него влизат представители на 40 неправителствени организации, както и на МВР, Министерството на външните работи, ГРАО и ЦИК.

Прочети още
Европейският парламент 2014 - 2019

След европейските избори делът на жените и на новоизбраните депутати като цяло не се отличават много от предишния състав на Парламента, но зад сумарните числа се крият съществени разлики по страни.

Прочети още