Актуално

Предложения за промени в изборното законодателство до Гражданския изборен борд

Документът е изготвен от екипа на ИСИ, на основата на анализа на изборното законодателство на група юристи и наблюдението на изборния процес. Той ще бъде част от общите предложения на Борда.

Прочети още
Информация за нарушения в изборния ден

Екипът на ИСИ публикува обобщена информация от регистрираните нарушения в изборния ден, както и получаваната информация извън тях.

Прочети още
Сигнали за купуване на гласове в Сливен

След подадени сигнали за купуване на гласове в град Сливен и в село Тополчане, община Сливен от наши наблюдатели, днес МВР е арестувала лица, посочени в сигналите

Прочети още
Къди изпращаме сигнали и жалби в изборния ден

На посочените тук контакти можете да изпращате своите сигнали по всяко време в изборния ден. Анонимността ви е гарантирана, стига сигналите да са достатъчно ясни и конкретни.

Прочети още
Разпадащи се изборни бюлетини, залепени на криво и изцапани с лепило

Бюлетините за предсрочните парламентарни избори на 12 май в неделя са изработени от фирма „Мултипринт“ и печатницата й със седалище в Костинброд, собственост на Йордан Бончев. Отпечатването им започна на 24 април.

Прочети още
До 9 май Прокуратурата е образувала 26 досъдебни производства

Върховна касационна прокуратура Ви уведомява, че към 09.05.2013 г. (четвъртък), по повод постъпили сигнали с твърдения за извършени престъпления против политическите права на граждани (чл. 167 – 169г НК), за цялата страна, са образувани предварителни пров

Прочети още
Междинни резултати от медиен мониторинг

Координаторът на екипа за медиен мониторинг, Стефан Георгиев, представи на пресконференция резултатите от анализа на медийната среда, три дни преди изборите.

Прочети още