Публикации

Евгени Кирилов представи в ЕП Европейския екологичен фестивал, който ежегодно се провежда в България
Евгени Кирилов представи в ЕП Европейския екологичен фестивал, който ежегодно се провежда в България

По инициатива на Евгени Кирилов, евродепутат и член на Общото събрание на Института за социална интеграция, в Европейския парламент бе представен Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”. Кирилов приветства организаторите на фестивала от фондация „Европейски екологичен фестивал” за тяхната инициатива и дългогодишна работа за успешното му провеждане вече 8 поредни години.

Фестивалът представя съвременни филми и телевизионни програми, посветени на екологията и опазването на околната среда и запознава широката общественост със съществуващите екологични проблеми и природозащитни дейности. Евгени Кирилов посочи, че най-ценното на фестивала е неговата насоченост към младите хора, които учи на любов към природата. Чрез дейностите в рамките на фестивала екологична култура и знания на младежите се повишават и те усвояват практически умения за реагиране и справяне в критични ситуации на природни бедствия.

Българският евродепутат заяви, че е горд, че Европейският екологичен фестивал „Зелена вълна – 21ви век” се провежда в България, която е една от новите страни-членки на Европейския съюз. Той пожела на организаторите  още по-голям успех при организиране на форумите в бъдеще и посланията, които фестивалът отправя да достигат до все повече хора.

Зелено кино – София'2013

Европейската комисия и фондация „Европейски екологичен фестивал” организират Зелено кино: Седмица на екологичните филми в София в периода 9 – 12 декември 2013 г., 17:00 – 19:00 часа в Информационния център на Европейския съюз, улица "Раковски" 124, София. В рамките на инициативата ще бъдат представени наградените филми от 8-мия Международен фестивал „Зелена вълна – 21 век“ 2013 година. Прожекциите са с Вход свободен.

Седмица на екологичните филми в София се организира поради големия интерес на столичната общественост и най-вече на младите хора към съвременни екологични филми от цял свят, които всяка година участват в Международния екологичен фестивал „Зелена вълна – 21 век”. Отличените продукции търсят и дават решения за преодоляването на екологичните заплахи в света и ни показват решителните действия на екологичните и правозащитни организации.