Местна власт - Актуално

Работно посещение в Брюксел на випусници на АОП
Работно посещение в Брюксел на випусници на АОП

Група от 28 кметове и общински съветници, завършили „Академия за общинска политика – 2012“ (АОП) взеха участие в работно посещение в Брюксел в дните 14-15 ноември. С него се приключва съвместният проект на ИСИ и Фондация „Фридрих Еберт“ през първата пилотна година. Участие в него взимат постигналите най-високи резултати в рамките на проекта.

Посещението е възможно благодарение на съдействието на евродепутата от групата на Социалисти и Демократи в ЕП и член на ОС на ИСИ, Евгени Кирилов. Групата посети Европейския парламент, присъства на заседание на Групата на S&D и Европейската комисия. Там участниците се включиха в дискусия по темите на регионалната политика, политиката по заетостта и социалните въпроси.

Специален фокус на работното посещение е поставен на местното самоуправление и местната власт. По този повод нашите кметове и общински съветници ще се срещнаха с градоначалника на Брюксел, Фреди Тилеманс, в сградата на Кметството на „Гранд плас“. На срещата те имаха възможност да споделят опит и да зададат своите въпроси към Тилеманс.

В края на визитата групата участва и в конференция за отбелязване на 70 годишнината от смъртта на Никола Вапцаров, заедно с видни интелектуалци като Леда Милева, Бойко Ламбовски и др.    

Снимки от посещението можете да откриете тук.