Изборен мониторинг

Обучение на гражданските наблюдатели

ИСИ проведе обучение за координатори на наблюдатели в изборния ден. Участие в него взеха представители на двадесет и пет области в България.

Прочети още
Пресконференция по проект "Мониторинг местни избори и референдум 2015"

На 23 септември в Прес-клуб на БТА се проведе пресконференция, на която екипа на Институтът за социална интеграция представи дейностите по "Мониторинг на местни избори и референдум 2015".

Прочети още
Общественият съвет към ЦИК с предложение за анализ на недействителните бюлетини

ОС към ЦИК инициира извършването на анализ и теренно проучване за причините, довели до висок национален процент недействителни бюлетини на изборите за народни представители, проведени на 5 октомври 2014 г.

Прочети още
Заключително заседание на Гражданския борд

Меморандум с препоръки за усъвършенстване на изборното законодателство за гарантиране на честни и прозрачни избори обсъди Гражданският борд на заключителното си заседание.

Прочети още
Приключи шестото заседание на Гражданския борд за свободни и честни избори

Особен интерес на заседанието на Гражданския борд предизвика информацията на Прокуратурата за образуваното досъдебно производство за отпечатване на фалшиви бюлетини в гр. Хасково.

Прочети още
Координатор от ИСИ се срещна с представители от временната мисия на ОССЕ

На 24 септември 2014 се проведе работна среща между координатора на ИСИ за област Видин - Милена Маринова и двама дългосрочни наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ).

Прочети още
Пресконференция по проект „Предсрочни парламентарни избори 2014.Гражданско наблюдение"

На 25 септември 2014 в Прес-клуба на БТА се проведе пресконференция, на която екипът на Института за социална интеграция /ИСИ/ представи основните дейности по проекта в рамките на предизборния период.

Прочети още