Актуално

Катя Колева:Във фокуса на всяка дейност стои човекът

Председателят на УС на ИСИ пред Bulgaria ON AIR представя основни акценти от провелата се на 16 февруари дискусия "Цената на личния преход - зелен, дигитален, демографски".

Прочети още
Цената на личния преход - зелен, дигитален, демографски - дискусия

Институт за социална интеграция в партньорство с Фондация за европейски прогресивни изследвания и Фондация "Фридрих Еберт", бюро България организират дискусия за цената на личния преход

Прочети още
ИСИ и ОЖС със заключително събитие по съвместен проект

В рамките на проекта бяха реализирани граждански дискусионни форуми в Русе, Добрич, София, Хисаря, Пазарджик, Стара Загора, Троян, Смолян и Габрово.

Прочети още
ИСИ представи окончателните резултати от мониторинга на предсрочните парламентарни избори

На 10 май 2023 г. (сряда) от 12:00 часа в Прес-клуб на БТА се проведе пресконференция и публична дискусия за представяне на окончателните резултати от осъществен мониторинг на предизборната кампания на предсрочните парламентарни избори.

Прочети още
ИСИ ще реализира проект за мониторинг на предстоящите избори

Мониторингът следва три етапа на изпълнение - анализ на новите промени в изборния кодекс, медиен мониторинг и наблюдение на посланията, които политическите лидери отправят към избирателите.

Прочети още
Представител на ИСИ присъства на демонстрация на видеонаблюдението при преброяването на гласовете

Беше представено устройството и приложението, което ще се използва за заснемане, излъчване и запазване на преброяването на гласовете. Беше експериментирано с различно поставяне на бюлетините пред телефона, за да се прецени как се вижда най-добре вота.

Прочети още
Представители на ИСИ се срещнаха с дългосрочни наблюдатели от ОССЕ

Мисията на ОССЕ провежда срещи с всички участници в изборния процес и в заключение ще оцени доколко изборите в България се провеждат съгласно националното законодателство.

Прочети още