Актуално

ИСИ ще реализира проект за мониторинг на предстоящите избори

Мониторингът следва три етапа на изпълнение - анализ на новите промени в изборния кодекс, медиен мониторинг и наблюдение на посланията, които политическите лидери отправят към избирателите.

Прочети още
Представител на ИСИ присъства на демонстрация на видеонаблюдението при преброяването на гласовете

Беше представено устройството и приложението, което ще се използва за заснемане, излъчване и запазване на преброяването на гласовете. Беше експериментирано с различно поставяне на бюлетините пред телефона, за да се прецени как се вижда най-добре вота.

Прочети още
Представители на ИСИ се срещнаха с дългосрочни наблюдатели от ОССЕ

Мисията на ОССЕ провежда срещи с всички участници в изборния процес и в заключение ще оцени доколко изборите в България се провеждат съгласно националното законодателство.

Прочети още
ИСИ представи резултатите от проекта „Мониторинг за политики за гражданско участие и прозрачност в местната власт“

рез специално изработена методологична рамка, проектът реализира мониторинг на дейността по отношение на гражданско участие, прозрачност и достъп до обществена информация, както и отчитане на евентуални корупционни практики на 10 общини в страната.

Прочети още
ИСИ със свои представители в два международни форума на ФЕПС

Д-р Теодор Славев и Евгени Филипов ще представляват ИСИ във форумите: Ones To Watch, който стартира днес в Братислава и Anual Autumn Academy 2022, в Брюксел

Прочети още
Екипът на ИСИ се срещна с дългосрочни наблюдатели от ОССЕ

Наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа са в България за поредна година, за да следят за демократичното протичане на вота на 2 октомври. В рамките на мисията им, техни представители се срещнаха с екипа на ИСИ.

Прочети още
 Започна теренното проучване по проекта "Мониторинг на политики за гражданско участие и прозрачност в местната власт"

През изминалата седмица екипът на ИСИ стартира теренното си проучване чрез фокус групи в първите три общини - Варна, Силистра и Елин Пелин.

Прочети още