Актуално

ИСИ ще представи резултатите по проект „Eзикът на омразата – проблем N:1 на бежанците в България”

Посредством мониторинга може да се проследи кои са основните говорители и източници на езика на омраза спрямо бежанците, преминаващи или пребиваващи на територията на България.

Прочети още
Неправитествените организации от Общественият съвет към ЦИК с общо становище по отношение обучението на СИК

Общото мнение на Неправителствените организации бе, че изборите на 26.03.2017г. са протекли без сериозни нарушения, масови жалби и сигнали. Въпреки условията на служебен кабинет, изборите бяха организирани абсолютно на ниво.

Прочети още
Представяне на междинни резултати от медийния мониторинг на предизборната кампания

Чрез медийния мониторинг екипът цели наблюдение и анализ на медийната среда в България, в контекста на предстоящите избори за народни представители. Той е разделен на 2 основни части.

Прочети още
Обучение на областните координатори за гражданско наблюдение

Участници семинара бяха представители на всички избирателни райони в страната. Обучението е част от проекта "Предсрочни парламентарни избори 2017: Гражданско наблюдение", реализиран в партньорсто с ФЕПС, Брюксел.

Прочети още
Представяне на проект "Предсрочни парламентарни избори 2017. Гражданско наблюдение"

На пресконференцията бяха представени основни акценти и изводи от анализа на изборното законодателство в контекста на предстоящите извънредни парламентарни избори.

Прочети още
ИСИ набира участници в международния проект „Европа действа, действай в Европа“ (Europe acts, act in Europe)

Целта на проекта е да събере млади хора от различни европейски страни, които да обединят усилия като активни европейски граждани и чрез дискусии и споделяне да допринесат за изграждането на една по-справедлива и солидарна Европа!

Прочети още
Стефан Георгиев участва в работните срещи на Solidar в Брюксел

В Брюксел се проведоха работни срещи на Социалния форум (Social affair forum) и Мрежата на експерти в образованието (Education experts network) на Solidar

Прочети още