Актуално

Първо обучение на граждански наблюдатели през 2014-та

В "Мониторинг на Евроизбори 2014" се проведе първото обучение на граждански наблюдатели, в Учебния център на НАП в гр. Банкя. Те ще координират екипи за наблюдение в Западна България.

Прочети още
"Мониторинг на Евроизбори 2014" бе представен на пресконференция

На специална пресконференция екипа на "Мониторинг на Евроизбори 2014" представи доклада от анализа на изборното законодателство и предстоящите дейности на наблюдението

Прочети още
Обществен съвет към ЦИК

ИСИ участва в учредяването на Обществен съвет към Централната избирателна комисия. Съветът се създава съгласно разпоредбите на новия изборен кодекс, и ще подпомага работата на изборната администрация.

Прочети още
Критичната 2014: изборите и обществото на България в цикъла на световната криза 2008-2014

Професор Михаил Мирчев - член на Общото събрание на ИСИ ще изнесе публична лекция в Университета за национално и световно стопанство (УНСС).

Прочети още
Граждански организации със свои кандидати за ЦИК

На 12 март 2014 г. бе проведено изслушване на предложените от граждански организации и движения кандидати за членове на ЦИК. Кандидатите са 16.

Прочети още
Конфликтът на интереси и инициативата за референдум се обсъждат на съвместно заседание

Комисията за взаимодействие с граждански организации и движения към Народното събрание проведе съвместно заседание с Обществения съвет, в който членува и ИСИ.

Прочети още
Членовете на работна група "Гражданство" посетиха бежански център в Марса /Малта/

Групата е част от Европейската мрежа на политическите фондации /ЕНоП/ и проведе своето заседание на 3 и 4 март 2014 г. в Малта, по покана на малтийската неправителствена организация IDEAT

Прочети още