Актуално

Представяне на сборник - "Гласуване по време на пандемия"

Изследването е част от проект, който беше изпълнен от Института за социална интеграция в партньорство с Фондацията за европейски прогресивни изследвания (ФЕПС).

Прочети още
Катя Колева: Партиите носят на раменете си демокрацията

Партиите са тези структури, които носят на раменете си демокрацията. И не само партийните членове, гражданите имат интереси да развиват силни партии, които да работят в защита на обществените интереси.

Прочети още
ИСИ ще бъде домакин на международна конференция „Загубеното доверие в политическите партии в Европа“

Събитието се организира в партньорство с European Network of Political Foundations /ENoP/ и ще се проведе на 17 май (вторник) в Гранд Хотел "Милениум", гр.София

Прочети още
ИСИ и ОЖС Пловдив със съвместен проект

Във фокуса на проекта са проблемите и предизвикателствата, пред които са изправени жените в България, а именно неравностойно заплащане на труд, по-ниски размери на полагаемите им се обезщетения, безработица, а в следствие и по-висок риск от бедност.

Прочети още
ИСИ стартира проект за мониторинг на политиките на местната власт

Проектът се реализира в партньорство с Фондация "Фридрих Еберт" и има за цел да реализира мониторинг на дейността по отношение на гражданско участие, прозрачност и достъп до обществена информация, както и отчитане на евентуални корупционни практики.

Прочети още
На 14 ноември ИСИ ще има граждански наблюдатели във всички области в страната

В рамките на деня беше извършено онлайн-обучение и инструктаж на областните координатори, които ще бъдат на терен този уикенд. Гражданското наблюдение ще обхване и двата избора - за президент и вицепрезидент и за парламент.

Прочети още
Д-р Стоянка Балова: Не е ясно на каква база ЦИК взе решение за преброяване на разписките от машинното гласуване

На изборите през месец юли наши наблюдатели имаха възможност да проследят процеса на преброяване на машинните разписки в част от определените от ЦИК 1300 СИК и не бяха открити нарушения

Прочети още