Публикации

Новото правителство ще се задържи най - много три месеца, според социолози

Партиите, които спечелиха, всъщност са губещи, коментира пред Bulgaria ON AIR проф. Михаил Мирчев, член на Общото събрание на Института за социална интеграция

Прочети още
Живко Георгиев: Нужен е по-широк кабинет с 8 приоритета и да работи поне една година

Не очаквам Борисов да бъде особено трудолюбив депутат, без него и Цветанов ГЕРБ има шанс да стане нормална партия, а не полупрестъпна организация.

Прочети още
Междинни резултати от медиен мониторинг

Презентация с направения анализ и междинните резултатите от наблюдението, осъществено до 7 май върху предизборната кампания и медийната среда.

Прочети още
"Новите политически активности VS старите системи на партиите"

Бюлетинът е издаден за да отрази провелата се дискусия "Новите политически активности VS старите системи на партиите", организирана от Фондация "Фридрих Еберт", Бюро България и ИСИ.

Прочети още
Доклад „Избори 2013 – тест за новите изменения в Изборния кодекс”.

На 27 март 2013 г. в Прес-клуба на БТА бе представен доклад на екип юристи на ИСИ, „Избори 2013 – тест за новите изменения в Изборния кодекс”. Анализът е част от рамката "Граждански наблюдатели за мониторинг - честни избори 2013"

Прочети още
Солидарността не е колективизъм

В солидарно общество опората е на една ръка растояние. България посвети прехода на това да демонтира всички ръкохватки, тръби и прочее обезопасители, поради което днес хората се лянкат като желе от плът.

Прочети още
Гласовете, референдумът и разликата в Нулите

Настоящият текст фокусира вниманието върху два въпроса пряко свързани с изборния процес в България. Първият е конвенционален, познат и вече превърнал се в клише. Вторият е непознат и безпрецедентен.

Прочети още
Диктаторите ненавиждат хумора и сатирата

Успеем ли да се присмеем на собствените си исторически идоли (нашата история е пълна с такива), винаги ще останем роби на същата тази история.

Прочети още
Георги Пирински за Новата социално-икономическа парадигма – Основни характеристики и специфични национални черти

Изказване на г-н Георги Пирински на конференция "Ръст на заетостта и благосъстоянието - европейски политики за национални решения", организирана от ИСИ и ФЕПС

Прочети още
Краят на бъдещето - 2 част

Проф. Ричард Саква разговаря с Иван Кръстев. Иван Кръстев е български политолог. Завършил е философия в Софийския университет "Св. Климент Охридски". Председател на управителния съвет на Центъра за либерални стратегии

Прочети още